Dit goed vullende heerlijke chocolade bananen brood is zo klaar. Het is niet zo moeilijk om te maken en ideaal als je nog een paar overrijpe bananen hebt. Je kunt ze verwerken in een brood wat je lekker bij de koffie of thee kunt nemen. Wat ik zelf doe is de plakjes die overblijven per stuk invriezen. Als ik dan later wat lekkers mee wil naar mijn werk dan pak ik zo een plakje uit de vriezer en stop het in mijn tas. Er zit geen extra suiker in verwerkt, de rijpe bananen zijn op zichzelf al lekker zoet! Door de havermout heb je ook nog een een goed vullend extraatje bij de koffie.
Bananen chocolade brood

Wat heb je nodig:
5 rijpe bananen
3 eieren
1 tl bakpoeder
5 el cacao poeder
130 gr gemalen havermout
50 gr pure chocolade grof gehakt
1 cakevorm
1 vel bakpapier
Wat moet je doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak 3 bananen fijn met een vork. Meng er de gemalen havermout, bakpoeder, cacao en eieren goed door. Snij 1 banaan in kleinere stukjes en meng dit met de grof gehakte chocola door het mengsel. Leg een vel bakpapier in je cake blik en stort het beslag erin. Snij de laatste banaan over de lengte doormidden en leg deze 2 helften bovenop het chocolade beslag. Bak het chocolade bananen brood in ongeveer 45-55 minuten gaar. Laat na het bakken afkoelen en snij in 12 plakken.
Wat je niet meteen op eet kun je nog 3 dagen bewaren in de koelkast of vries de plakjes per stuk in voor later.