Foodcoach Brenda

Je voeding is de basis van een gezond lichaam en een gezonde geest.
Vrijblijvend afspraak maken

Bloemkool kaaskoekjes

Dit gerecht kun je gebruiken als tussendoortje of als lunch. Je eet bloemkool maar door de heerlijke kaas proef je dit niet echt. Ook je kinderen zullen dit zeker lekker vinden. Onder het mom van verborgen groenten! Dit gerecht bevat weinig koolhydraten.

Wat heb je nodig:

  • 200 gr bloemkoolrijst
  • 1 ei
  • 100 gr geraspte kaas (verschillende soorten is het lekkerst)
  • 2 eetlepels verse bieslook
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • Peper en zout naar smaak
  • Bakplaat bekleed met bakpapier

Wat moet je doen:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de bakplaat eruit en leg er een vel bakpapier op. Doe de bloemkoolrijst in een kom. Breek het ei erboven. Doe de geraspte kaas en de klein gesneden kruiden erbij. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met wat peper en zout. Vorm van het mengsel bergjes op de bakplaat en druk ze wat plat. Hoe groter de bergjes hoe groter de koekjes. Net wat je wilt. Schuif de bakplaat in de oven en bak in 15-20 minuten goudbruin. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes afkoelen.

Share This