Foodcoach Brenda

Je voeding is de basis van een gezond lichaam en een gezonde geest.
Vrijblijvend afspraak maken

Caribische nasi

4

min

Een verrassend diner waar veel groente in zit. En als je gek bent op garnalen dan voeg je deze ook lekker toe, en anders laat je ze achterwege.

Wat heb je nodig:

  • 325 gr zilvervliesrijst
  • 1 zak puntpaprika’s
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 200 gr kipfilet in blokjes
  • 2 tl paprika poeder
  • Halve tl cayenne peper
  • 1 tl uienpoeder
  • 400 gr snijnboontjes
  • 200 gr gepelde roze garnaaltjes
  • 1 kippenbouillon tablet
  • 50 ml water

Wat moet je doen:

Kook de rijst gaar volgens de verpakking. Giet het af en laat het tot gebruik afgedekt staan. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Snij in stukjes. Snij de knoflook en de ui fijn. Verhit de olijfolie in een wok. Voeg de knoflook en ui toe en zet het vuur zachter. Laat dit 1 minuutje bakken. Voeg dan de kip toe samen met de paprikapoeder, cayennepeper en uipoeder. Bak 2 minuten. Voeg daarna de paprika, garnalen en snijbonen en bak nog eens 3 minuten. Voeg het water toe en verbrokkel het bouillonblokje erboven. Roer goed door elkaar en breng aan de kook. Laat het nog 5 minuutjes pruttelen. Voeg de rijst toe en meng goed door elkaar. Bak nog 2 minuutjes en klaar!

Share This