Foodcoach Brenda

Je voeding is de basis van een gezond lichaam en een gezonde geest.
Vrijblijvend afspraak maken

Geroosterde bloemkool

40

min

Voor wie eens wat anders wil dan de standaard gekookte bloemkool is deze geroosterde versie zeer verrassend. Door de kruiden smaakt de bloemkool heerlijk en door het roosteren krijgt hij ook een krokant bruin korstje. Dat maakt deze bloemkool onweerstaanbaar. Zelfs kinderen zullen deze versie lekker vinden. Het ziet er bovendien leuk uit die plakken! Vinden je kids de kruiden te scherp dan kun je zelf eindeloos variëren met diverse kruiden uit je keukenla.

Wat heb je nodig:

1 hele bloemkool

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel chilivlokken

1 theelepel gedroogde tijm

1 theelepel zeezout

olijfolie

Wat moet je doen:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de bakplaat eruit en beleg met bakpapier.

Haal de bladeren van de bloemkool af en snij de bloemkool in plakken. De plakken aan de zijkant zullen wat uit elkaar vallen maar de middelsten blijven mooi heel. Leg de plakken op de bakplaat. Bestrijk royaal met olijfolie. Doe de kruiden in een schaaltje en meng goed. Bestrooi nu de plakken bloemkool met het kruidenmengsel. Bedek de bloemkool met aluminiumfolie.

Schuif de bakplaat in het bovenste deel van de oven. Bak met aluminiumfolie ongeveer 15 minuten. Haal dan het aluminiumfolie eraf en bak nog eens 20-25 minuten tot het mooi goudbruin is.

Serveer de bloemkool met een stukje kipfilet en wat gebakken krieltjes

Share This