Foodcoach Brenda

Je voeding is de basis van een gezond lichaam en een gezonde geest.
Vrijblijvend afspraak maken

Gevulde paprika

Dit heerlijk diner staat in 3 kwartier op tafel. Wil je letten op je koolhydraten dan eet je alleen de gevulde paprika. Wil je er wat bij eten dan kun je het serveren met zilvervliesrijst of wat salade. Doordat je de paprika in de oven doet, wordt deze lekker zacht en sappig.

Wat heb je nodig:

  • 3 rode paprika’s
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 worteltje
  • 100 gr rundergehakt
  • 1 teentje knoflook gepeld
  • Halve ui
  • 150 ml tomatensaus
  • 25 ml rode wijn
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Parmezaanse kaas

Wat moet je doen:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer 1 paprika en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika in blokjes. Snij de bleekselderij in blokjes (als je geen bleekselderij lust, zoals mij, dan kun je dit ook weglaten). Snij de ui en de knoflook fijn. Snij de wortel in blokjes. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook even aan. Voeg daarna de wortel, paprika en bleekselderij toe. Bak ongeveer 5 min. Voeg dan het gehakt toe en bak rul. Breng op smaak met peper en zout en voeg dan de wijn en tomatensaus toe. Laat dit nog 10 minuten stoven. Snij de bovenkant af van de 2 overgebleven paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Zet de paprika’s in een ondiepe ovenschaal. Snij evt de bodem iets vlak. Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en besprenkel met wat olijfolie en strooi er wat Parmezaanse kaas over. Bak de paprika’s ongeveer 20 minuten in de oven. Serveer de paprika’s eventueel met een frisse salade of een beetje zilvervliesrijst.

Share This