Foodcoach Brenda

Je voeding is de basis van een gezond lichaam en een gezonde geest.
Vrijblijvend afspraak maken

Havermout koekjes

Met dit koude winterse weer vind ik het heerlijk om koekjes te bakken. Als je dan een poosje buiten bent geweest in de sneeuw dan zijn deze koekjes heerlijk bij de thee! Door de gember en citroen zijn ze fris en hebben ze een lekkere smaak. Bovendien zijn ze best gezond. Het kleine beetje suiker wat er in zit moet je dan maar even voor lief nemen, in 1 koekje zit 2.5 gram. Veel plezier met bakken van de koekjes!

Wat heb je nodig:

65 gram havermout

50 gr ruwe rietsuiker

70 gr roomboter op kamertemperatuur

1 tl bakpoeder

1 el citroenrasp

50 gr stemgember fijngesneden

snufje zout

Wat moet je doen:

Verwarm de oven voor op 190 graden en haal de bakplaat eruit. Leg hier een vel bakpapier op.

Doe de boter met de suiker in een kom en klop er met de mixer een romig geheel van. Voeg dan de rest van de ingredi├źnten toe en kneed er met je handen een mooi deeg van. Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken en rol van elk stuk een balletje. Verdeel de balletjes over de bakplaat en druk ze wat platter met een vork. Het deeg loopt niet uit dus maak de balletjes lekker plat. Doe de bakplaat in de oven en bak ongeveer 15 minuten tot ze goudbruin zijn. Haal de bakplaat uit de oven en laat even staan om af te koelen. Haal dan de koekjes van de bakplaat en laat ze op een rooster verder afkoelen.

In een luchtdicht bakjes zijn de koekjes ongeveer 2 weken houdbaar en in de vriezer wel 3 maanden. Maar deze koekjes zijn zo fris en lekker dat het hier de maximale houdbaarheid nooit haalt! Heerlijk bij een warm kopje thee met dit koude weer!

Share This