Foodcoach Brenda

Je voeding is de basis van een gezond lichaam en een gezonde geest.
Vrijblijvend afspraak maken

Kersen toetje

Wat heb je nodig:

200 gr dessert rijst

1 liter halfvolle melk

2 el ruwe rietsuiker

1 el vanille essence

snufje zout

300 gr kersen

sap van halve citroen

1 el ruwe rietsuiker

1 tl maizena

 

Wat moet je doen:

Doe de melk in een pannetje en warm dit op met de suiker, vanille essence, snufje zout en dessert rijst. Laat dit ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Ontpit ondertussen de kersen en zet deze in een ander pannetje samen met het citroensap en 1 el ruwe rietsuiker. Verwarm dit een paar minuten tot de kersen openbarsten en het sap vrij komt. Haal het pannetje van het vuur en laat wat afkoelen. Laat de kersen uitlekken in een zeef en vang het sap op. Meng de theelepel maizena met een klein beetje water. Roer dit door het sap zodat het wat dikker wordt. Als het afgekoeld is roer je de kersen weer door de dikke saus.

Verdeel de rijstepap over 4 schaaltjes of glaasjes. Verdeel de kersen over de rijstepap en eet deze als die nog warm is.

Share This