In plaats van een plakje brood heb ik vandaag 3 kwarkbolletjes gehad als lunch. Met speltbloem als gezondere variant in plaats van tarwebloem. Door de bosbessen krijg je een lekkere smaakexplosie in je mond als je een hap neemt. Ze zijn zo uit de oven als ze nog een beetje warm zijn het allerlekkerste! Je kunt ze natuurlijk ook als ontbijt nemen of eentje als tussendoortje. Als je ze in de vriezer bewaard kun je ze even in de magnetron opwarmen. Zo kun je vaker genieten van deze kwarkbolletjes.
Kwarkbollen

Wat heb je nodig:
2 eieren
1 tl vanille extract
1 el olijfolie
250 gr vanille kwark
250 speltbloem
2 tl bakpoeder
Snufje zout
75 gr bosbessen
Rasp van ½ citroen
Wat moet je doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed het bakblik met bakpapier.
Klop de eieren schuimig met het vanille extract gedurende een paar minuten. Klop er daarna de kwark en de olie door. Zeef de bloem, bakpoeder en zout erboven en meng erdoor. Roer de blauwe bessen en het citroenrasp erdoor. Verdeel het beslag in 12 bolletjes over de bakplaat. Bak ze ongeveer 20 minuten in de oven en laat ze daarna afkoelen. Neem 2-3 kwarkbollen als lunch en bewaar de rest in de diepvries.