Foodcoach Brenda

Je voeding is de basis van een gezond lichaam en een gezonde geest.
Vrijblijvend afspraak maken

Overnight oats met appel en kaneel

De overnight oats maak je de avond tevoren al klaar. De naam zegt het al, havermout die een nacht heeft gestaan. Ideaal als je in de ochtend snel een voedzaam ontbijt wilt. Je hoeft alleen de appel maar te schillen en snijden. Ik vind zelf in de wintermaanden de overnight oats het lekkerst met een warm appeltje. In de zomer juist met een knapperig appeltje. Overigens kun je ook eindeloos variëren met het fruit wat je op of door de havermout mengt. Bosbessen, frambozen, aardbei, banaan, peer en ga zo maar door. Net wat je op je fruitschaal hebt liggen of waar je zin in hebt.

Wat heb je nodig:

1 appel

1 tl kaneel

60 gr havermout

150 ml amandelmelk

1 el chiazaadjes

snufje zout

1 el honing

Wat moet je doen:

Doe de havermout en chiazaad in een afsluitbaar bakje samen met de amandelmelk. Voeg een snufje zout toe en dek het af. Zet het in de koelkast.

De volgende ochtend schil je de appel en snij hem in partjes of blokjes. Bestrooi  met de kaneel en roer deze door de havermout. Roer de honing erdoor en klaar is je ontbijt.

Mocht je graag zachte appeltjes willen dan kun je deze kort stoven op het vuur in 2 el water tot ze zacht zijn. Meng ze dan met de rest door de havermout.

Share This