Foodcoach Brenda

Je voeding is de basis van een gezond lichaam en een gezonde geest.
Vrijblijvend afspraak maken

Overnight oats met banaan en pecannoten

oats met pecan

10 minuten en 1 nacht

min

Overnight oats is eigenlijk niets meer dan gewelde havermout. Je doet havermout samen met melk en/of yoghurt in een groot glas en daar voeg je allerlei smaakjes aan toe. Dat kan in de vorm van fruit, maar denk ook aan noten en zaden. Honing is hier een lekkere natuurlijke smaakmaker bij. Dit is beter te nemen dan de chemisch bewerkte kristalsuiker. Honing is wel een bron van koolhydraten, dus pas hier mee op als je niet zoveel koolhydraten wilt eten.

oats

Havermout bevat koolhydraten die langzaam werken. De snelle energie krijg je door de banaan en honing. Zo heb je 1 ontbijt wat goed vult en waar je de hele ochtend wat aan hebt. Een tussendoortje heb ik meestal niet nodig als ik overnight oats heb gegeten.

Vezels in je voeding

Wat heb je nodig:

45 gr havermout

1 rijpe banaan

2 el Griekse yoghurt

125 ml (plantaardige) melk

2 el honing

1 el pecan noten

snufje zout

1 tl kaneel

 

Wat moet je doen:

Pak een groot glas en doe er de havermout in. Prak in een schaaltje de banaan erg fijn en voeg aan de havermout toe samen met de yoghurt, melk, zout, honing en kaneel. Meng dit alles goed door elkaar en zet het weg in de koelkast. De volgende ochtend maak je het ontbijt af door er nog wat pecan noten over te strooien en besprenkel eventueel met nog wat honing.

Share This