De herfst komt er helaas alweer aan. We hebben nu een mooie septembermaand met nog prachtig weer. Deze pompoensoep is heerlijk als het een keer guur weer is. Door de pittige soep krijg je het al snel weer lekker warm. De soep is heel eenvoudig te maken en is vegetarisch. Wil je er toch graag wat vlees in dan zou je wat uitgebakken spekblokjes aan het eind toe kunnen voegen. Eet een lekker volkoren pistoletje erbij en klaar is je lunch of diner! Boordevol groente en veel vezels. Dit soepje past ook prima in een detox week, dan wel zonder de spekjes.
Pompoen soep

Wat heb je nodig:
400 gr pompoen blokjes
1 grote ui
1 vleestomaat
1 winterwortel
2 teentjes knoflook
200 ml kokosmelk
peper en zout
snufje cayennepeper
olijfolie
Wat moet je doen:
Snipper de ui en snij de tomaat en wortel in blokjes. Snij de knoflook fijn. Fruit de knoflook zachtjes in wat olijfolie zonder dat deze verbrand, zo krijgt de olie een lekkere knoflooksmaak. Voeg na 1 minuut de ui en fruit 1 minuut mee. Voeg daarna de pompoen, wortel en tomaat toe. Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Laat in ongeveer 10 minuten gaar koken en pureer de soep met een staafmixer. Als de soep te dik is voeg dan wat water toe. Breng de soep verder op smaak met peper, zout en cayennepeper.