Foodcoach Brenda

Je voeding is de basis van een gezond lichaam en een gezonde geest.
Vrijblijvend afspraak maken

Tomaten soep

tomaten soep

Tomaten soep vind ik zelf het lekkerst als deze vers gemaakt is van sappige tomaten. Deze soep heeft zoveel meer smaak als uit een pakje poedersoep. Bovendien weet je precies welke ingrediënten er in zitten. Tomaten zijn een groente en ze bevatten veel kalium. Dat is een zout die van belang is voor je waterhuishouding in je lichaam. Samen met natrium regelen ze onder andere bloeddruk en hoeveel je plast. Te weinig kalium kan zorgen voor krampen in je spieren.

Je kunt overigens nog eindeloos variëren met deze soep. Voeg voor het opdienen eens wat geroosterde pijnboompitjes toe of een blaadje verse basilicum. Dat past qua smaak prima met tomaten soep.

Groente en fruit

Wat heb je nodig:

1 kilo tomaten

3 bouillonblokjes

1 ui

3 teentjes knoflook

1 blikje tomatenpuree

1 tl rietsuiker

1 el Italiaanse kruiden

150 gr soepballetjes van gehakt

2 el letter vermicelli

100 ml kookroom

verse groene pesto als garnering

1 el olijfolie

 

Wat moet je doen:

Pel en snipper de knoflook en snij de ui grof. Verwarm 1 el olijfollie in een soeppan en bak hier zachtjes de knoflook en ui voor 5 minuten. Snij ondertussen de tomaten in grove stukken. Voeg deze toe aan de uien/knoflook en bak nog 5 minuten mee. Voeg 3 bouillonblokjes toe en giet net zoveel water bij de tomaten tot deze net onder staan. Breng het geheel aan de kook. Voeg nog de Italiaanse kruiden toe en laat de tomaten in 20 minuten gaar koken. Pureer de soep voorzichtig met een staafmixer. Voeg dan nog de kookroom, tomatenpuree en suiker toe. Voeg de soep balletjes en vermicelli toe en laat de soep nog 10 minuten zachtjes doorkoken.

Serveer de soep en voeg nog een kleine el pesto toe. Lekker met een volkoren pistoletje.

tomaten soep

Share This