Foodcoach Brenda

Je voeding is de basis van een gezond lichaam en een gezonde geest.
Vrijblijvend afspraak maken

Venkel soep met kastanje champignons

In de week zonder vlees is deze soep een lekkere lunch of een voorafje bij het avondeten. Boordevol groente en echt smaakvol. Door de kookroom is de soep heerlijk romig. De kastanje champignons met knoflook maken deze soep helemaal af! Zelfs je kinderen zullen dit lekker vinden. Zo krijgen ze zonder tegenstribbelen weer meer groente binnen. Je kunt dan eventueel de champignons achterwege laten als ze dit  niet lekker vinden.

Wat heb je nodig:

1 venkel

1 knolselderij

2 teentjes knoflook fijngesneden

1 ui gesnipperd

2 blokjes groente bouillon

olijfolie

bakje kastanjechampignons in kwarten

200 ml kookroom

peper en zout

verse peterselie

 

Wat moet je doen:

Snij de onderkant van de venkel en snij de rest in blokjes. Schil de knolselderij en snij in blokjes. Verhit 1 el olijfolie in een soeppan en fruit kort de ui en de helft van de knoflook. Voeg de venkel en knolselderij toe en bak kort mee. Voeg de bouillon blokjes toe samen met 1 liter kokend water. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Bak 5 minuten voor het einde van de kooktijd de knoflookchampignons in 1 el olijfolie. Zet het vuur uit en voeg de knoflook toe. Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kookroom toe. Breng op smaak met peper en zout.

Schep de soep in kommen en verdeel de champignons over de kommen. Bestrooi met de verse peterselie.

Share This