Foodcoach Brenda

Je voeding is de basis van een gezond lichaam en een gezonde geest.
Vrijblijvend afspraak maken

Bosbessen

Ik zag gisteren in de winkel weer emmertjes met blauwe bessen staan. Deze bosbessen zijn echt de kleine pareltjes onder de fruitsoorten. De bessen die je nu in de winter in de winkel ziet liggen komen van over-ver, want in deze tijd van het jaar groeien ze niet in Nederland. Daarom zijn ze nu ook best wel duur. En toch is het wel de moeite om ze regelmatig te eten. Zo’n emmertje is best veel in 1 keer maar wist je dat je ze prima in kunt vriezen? Dus als je wat te veel hebt vries je het gewoon in en heb je later ook nog wat.

Maar waarom zijn het zulke pareltjes?

  1. blauwe bessen stimuleren de groei van zenuwcellen en helpen de communicatie tussen de zenuwen te vergemakkelijken. Op deze manier vertragen ze het verouderingsproces.
  2. ze zitten boordevol antioxidanten. Deze stofjes beschermen je lichaam tegen de schadelijke vrije radicalen. Te veel vrije radicalen in je lichaam is schadelijk en kan kanker veroorzaken.
  3. ze verminderen het slechte cholesterol gehalte (LDL-cholesterol) in je bloed. Daar mee wordt ook de kans op het ontstaan van hart- en vaatziekten verkleind.
  4. blauwe bessen hebben een gunstig effect op je bloedsuiker spiegel, ook bij mensen met diabetes mellitus.
  5. ze reguleren de elasticiteit van je vaatwanden zodat de kans op te hoge bloeddruk afneemt.
  6. ze verbeteren je geheugen.
  7. dagelijks bosbessen eten vermindert je buik vet
  8. ze bevatten veel vitamine C en A. Dit is goed voor je immuunsysteem en je ogen. Vitamine A zorgt ook voor een stabielere schildklierwerking.
  9. blauwe bessen zijn door het gehalte aan looizuur gunstig voor je spijsvertering en kunnen diarree tegen gaan.

Kortom, redenen genoeg om regelmatig blauwe bessen op je menu te zetten. Je kunt ze door je yoghurt doen, je kunt er muffins mee maken of een taart mee versieren. Gewoon zo een handje om op te knabbelen is ook heerlijk!

Komende week zal ik een recept posten met bosbessen!

Share This