Foodcoach Brenda

Je voeding is de basis van een gezond lichaam en een gezonde geest.
Vrijblijvend afspraak maken

Detox

Wat is nu eigenlijk detox en waarom zou je het overwegen te doen?

Een poosje geleden heb ik een ebook gemaakt wat Boost-je-energie heet. Hiermee kun je in 10 dagen detoxen zoals dat met een mooi woord heet.

In het dagelijks leven wordt je continu bloot gesteld aan allerlei gifstoffen. De lucht die je inademt, straling, medicijnen, de huid waar je make-up en crèmes op aanbrengt, maar ook via voeding. En wist je dat je lichaam zelf ook gifstoffen aanmaakt? Je cellen zijn kleine energie fabriekjes, deze produceren energie maar ook afvalstoffen.

detox

Je lichaam is zelf prima in staat om de meeste van deze afvalstoffen/gifstoffen op te ruimen. Echter als je lichaam niet optimaal werkt dan worden deze gifstoffen opgeslagen in je vetcellen. Ze verlaten je lichaam dus niet en kunnen schadelijk zijn voor je lichaam. Als er teveel gifstoffen zijn opgeslagen kan zich dat uiten in allerlei klachten zoals lusteloosheid, vermoeidheid, slechte spijsvertering, concentratieproblemen, geheugenproblemen of een doffe huid.

Om er voor te zorgen dat je lichaam optimaal werkt kun je het met regelmaat een onderhoudsbeurt geven, een detox. De extra afvoer van gifstoffen zorgt ervoor dat we ons weer fitter voelen, met meer energie en levenslust.

De afvoer van gifstoffen gebeurt door een samenspel van je lever, nieren, bloedvaten en lymfesysteem. Je kunt er zelf voor zorgen dat dit proces goed verloopt door gezonder te eten, stress te vermijden, voldoende te bewegen en zorgen voor genoeg slaap. De onderhoudsbeurt waar ik het net over had is dan de detox 10-daagse. In deze 10 dagen laat je voedingsmiddelen weg die zorgen voor veel afvalstoffen/gifstoffen en je zorgt ervoor dat je lever en nieren zo optimaal mogelijk alle afvalstoffen af kunnen voeren. Als je dit 2 keer per jaar doet zal je zien dat je je een stuk fitter en energieker voelt!

In het ebook staat uitgelegd welke voedingsmiddelen je het beste kan laten staan en welke je wel kunt eten. Ook wordt er aandacht besteed aan bewegen en ontspanning. Als je nu overtuigt bent dat je dit nodig bent, download het gratis ebook en ga er mee aan de slag!

Je hebt maar 1 lichaam, wees er zuinig op!

boost je energie

Welkom

 

Share This