Foodcoach Brenda

Je voeding is de basis van een gezond lichaam en een gezonde geest.
Vrijblijvend afspraak maken

Kersen

Het is weer kersentijd! Je ziet ze opeens weer overal kersen in de winkels liggen. Ik ben zelf dol op kersen. Die dieprode kleur, een steeltje aan de kers en dan zo hop het mondje in. Heerlijk!

Er zijn ook genoeg recepten te vinden om kersen in te verwerken. Zo uit het handje is lekker maar probeer eens wat te variëren met verschillende recepten. Door de yoghurt als ontbijt of in een lekker toetje na het eten. Ik zal ook een recept plaatsen waar ik echt verzot op ben. Probeer het uit zou ik zeggen.

Wist je dat kersen supergezond zijn? Je kunt ze dus zonder schuldgevoel eten. Ze bevatten 21 verschillende soorten fytonutrienten. Dat zijn antioxidanten die zorgen voor het opruimen van vrije radicalen (schadelijke stoffen) in je lichaam. Dat is dus best belangrijk. Ze versterken je immuunsysteem en verkleinen de kans op kanker en hart- en vaatziekten.

Naast antioxidanten zitten er ook belangrijke vitamines in kersen. Met name vitamine A en vitamine C. Heel goed voor je ogen, je huid en je immuunsysteem.

Wist je dat kersen ook de kans op jicht aanvallen kan verminderen? Jicht ontstaat door het neerslaan van urinezuur kristallen. Het eten van de kersen zorgt ervoor dat er minder urinezuur kristallen gevormd kunnen worden. Je lichaam kan zelf het urinezuur opruimen met behulp van de kersen.

Kersen bevatten ook melatonine, een stofje wat je helpt om in slaap te vallen. Heb je moeite om in slaap te komen dan kan een bakje kersen je wellicht helpen. Je krijgt wat meer melatonine binnen wat je kan helpen om sneller in slaap te vallen.

Kortom, kersen zijn een soort van superfood die je met een gerust hart kunt eten. Ze zijn goed voor je gezondheid en superlekker. Let wel op dat je de zoete kers koopt, er zijn ook zure kersen. Die zijn net zo gezond maar misschien wat minder lekker om zo op te eten.

Share This