Foodcoach Brenda

Je voeding is de basis van een gezond lichaam en een gezonde geest.
Vrijblijvend afspraak maken

Weerstand en voeding

In deze lastige Corona tijd is weerstand een hot item. Iedereen probeert op zijn manier wat te doen om de weerstand te vergroten. Om je weerstand te vergroten is het belangrijk om veel verse groente en fruit te eten. Ook moet je zorgen voor voldoende mineralen en vezels om je lichaam zo optimaal mogelijk te laten werken. Iedereen heeft een eigen immuunsysteem. Je immuunsysteem verdedigt je lichaam tegen ziektekiemen zoals bacteriën, virussen, schimmels en parasieten. Tot je zestigste levensjaar werkt je immuunsysteem goed, daarna wordt het zwakker. Toch is het niet altijd leeftijd gebonden. Sommige 60-jarigen hebben een immuunsysteem van een 20-jarige en sommige jonge mensen die van van een 80-jarige. Een goed immuunsysteem kan erfelijk zijn, maar het grootste verschil maak je zelf door middel van je leefstijl! Een gezonde leefstijl heb je zelf in de hand.

Wat kun je dan doen om voor een sterk immuunsysteem te zorgen?

Beperk langdurige stress. Kortdurende stress momenten kunnen je weerstand vergroten maar langdurige stress veroorzaakt ophoping van het hormoon cortisol. Dit is ongunstig voor je weerstand.

Stop met roken! Roken heeft direct invloed op je immuunsysteem, het verzwakt je weerstand!

Vermijd overgewicht. Uit onderzoek is gebleken dat overgewicht een ongunstige invloed heeft op je weerstand. Het veroorzaakt vaak ontstekingen in je vetcellen en je immuunsysteem is dan continu bezig met die ontstekingen en reageert trager op ziektekiemen van buitenaf.

Zorg voor voldoende slaap. Je lichaam voert in de nacht herstel werkzaamheden uit, als je te weinig slaap is er te weinig tijd voor herstel en loop je achter de feiten aan.

Tot slot je voeding, ook je immuunsysteem moet gevoed worden om goed te kunnen presteren. Eet minimaal 2 stuks fruit per dag en ongeveer 400 gram groente. Er zijn diverse onderzoeken die hebben aangetoond dat meer plantaardig eten beter is voor je weerstand. Naast deze flinke hoeveelheid groente en fruit is het verstandig om je vitaminen en mineralen verder aan te vullen met supplementen. Onze groente en fruit bevat tegenwoordig schrikbarend minder voedingsstoffen dan 20 jaar geleden. Dat zou betekenen dat je nog veel meer groente en fruit zou moeten eten om dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen binnen te krijgen dan toen. Dit is niet voor iedereen elke dag haalbaar.

Vraag mij gerust om meer info over welke supplementen dan het beste passen bij jou leefstijl! Een goed immuunsysteem begint bij jezelf! Stel je vraag via het contact formulier en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

                                 

Bron: https://wibnet.nl/mens/lichaam/hoe-werkt-het-immuunsysteem

 

Share This